Abortus

Keek jij naar je zwangerschapstest en voelde je niet de blijdschap waar zoveel vrouwen over vertellen? Misschien ben je geschrokken, bang en onzeker en twijfel je over wat de juiste keuze is voor jou/jullie. Je bent niet de enige. In Nederland wordt 1 op de 7 à 8 zwangerschappen afgebroken. Elk jaar zijn er zo’n 30.000 abortussen. En wij weten dat deze beslissing nooit zomaar genomen wordt. Veel vrouwen hebben na hun abortus een lastige periode. Een afgebroken zwangerschap of abortus heeft vaak meer impact dan ze vooraf gedacht hadden. Dat geldt niet alleen voor de vrouwen, maar ook voor de partners. 

Mocht je twijfelen en wil je hier met iemand over praten dan mag je ons altijd benaderen. Wij zullen met een open houding en zonder oordeel naar je luisteren en meedenken als je dat wilt. 

Heb je de keuze voor het afbreken van de zwangerschap gemaakt en vind je het spannend? Dan mag je ons ook benaderen. We kunnen je wat meer vertellen over het proces en de behandeling. Weet dat we er ook voor je zijn als je op zoek bent naar iemand die met je mee kan gaan naar een kliniek. 

Mocht je in het verleden een abortus ondergaan hebben en wil je hier met iemand over praten dan sta ik ook voor je klaar. 

Het belangrijkste om te onthouden is dat je niet alleen bent. Ik ben er voor jou!