Op deze pagina staan ervaringen, geschreven door ouders die ik heb mogen ondersteunen. Voor nu zijn het er maar een paar, maar ik hoop natuurlijk dat deze pagina over een tijdje helemaal vol staat met mooie ervaringen!

*Baby Avery*

“Het was zo fijn dat Madelief zo veel terug kon vertellen over de bevalling. Onze bevalling liep helemaal anders dan we hadden gehoopt. Tijdens het kraambezoek van Madelief vielen veel zaken op hun plek waardoor ik de gebeurtenis veel beter een plekje kon geven. Jouw aanwezigheid zorgde voor meer acceptatie en afsluiting. Dankjewel lieve Madelief!”

*Baby Lukas*

“Een prachtig jongetje geboren na een droombevalling! Dank aan Doula Madelief voor je tips, hulp, steun en aanwezigheid!”

*Baby Rivka

Invoelende, warme, open en kundige Doula; een top bevalteamlid!

Mijn eerste bevalling verliep totaal anders dan onze verwachtingen waren. Ik werd ingeleid met 42 weken in het ziekenhuis en door niet vorderende ontsluiting werd ons zoontje gehaald met een keizersnede. We keken er niet negatief op terug maar hadden heel graag een ander soort ervaring gehad. Met name de onrust in het ziekenhuis door steeds maar wisselend personeel, weinig tijd voor ondersteuning, gedoe met infusen en alarmen die niet stopten en steeds weer de situatie moeten uitleggen . 

Tijdens mijn tweede zwangerschap hebben we besloten dat we graag gebruik wilde maken van een Doula. We wisten dat we, door mijn medische indicatie vanwege de eerdere keizersnede, niet met onze eigen verloskundige gingen bevallen en opnieuw in het ziekenhuis. We hadden de eerste keer een vertrouwd gezicht, een maatje, echt gemist. Dat wilden we nu anders. 

Tijdens het eerste gesprek met Madelief wisten we beide al dat het goed zat. Madelief maakte meteen een kundige, warme en gegronde indruk. Precies wat we zochten. En ze is heel gezellig. De volgende gesprekken waren dan ook heel fijn. Ik vond het vooruitzicht dat ze bij de bevalling zou zijn al rustgevend. Voor mijn man gaf het ook rust, door haar aanwezigheid zou hij zich alleen op mij en het geboorte proces hoeven richten. Mijn tweede bevalling verliep hierdoor heel goed. Bij de start van de weeën konden we gelijk met haar sparren wanneer we de oppas moesten gaan regelen en wanneer het slim was om met het ziekenhuis te gaan bellen. We kwamen bijna tegelijk met Madelief aan in het ziekenhuis. In no time maakte ze van de bevalkamer echt een gezellige warme plek. Ze wisselde af tussen op de achtergrond zijn en coachen als het nodig was. Haar adviezen en tips hebben er zeker aan bijgedragen dat de bevalling voorspoedig bleef verlopen. Ik kon mede door haar aanwezigheid heel goed ontspannen, had geen pijnmedicatie nodig, heb me vrij gevoeld om de weeën op te vangen door  middel van zangklanken. Ik  durfde me door haar en mijn man helemaal over te geven aan het proces. Het kunnen knijpen in een extra hand,  haar rustige aanwezigheid en hier en daar een grapje  hebben veel geholpen. Onze dochter werd op een fijne, rustige manier geboren in het bevalbad. Een prachtige ervaring waar we heel blij op terug kijken en waarbij ik me erg krachtig heb gevoeld. Bedankt voor je kundige en fijne begeleiding Madelief!

*Baby Stijn*

“Madelief heeft ons als doula begeleid tijdens de zwangerschap en bevalling. Het was ons eerste kindje, en los van wat algemene kennis wisten we niet zo goed wat we konden verwachten bij de bevalling. Dankzij madelief hadden we vertrouwen in een thuis- en badbevalling. Doordat ze goede vragen stelt, hebben we vooraf echt goed nagedacht over onze wensen met betrekking tot de bevalling. Daardoor waren we zo relaxed toen het eenmaal zo ver was!

Toen de bevalling echt begon, is madelief bij ons aangesloten. We vonden het erg fijn om haar aanwezig te hebben, zodat mijn man en ik ons helemaal op elkaar konden richten. Daardoor bleven we ook relaxed tijdens de bevalling. Na een paar uurtjes is er (thuis en in bad) een kindje geboren. Echt een droombevalling en dat hebben we mede aan madelief te danken.

*Baby Cas*

Lieve Madelief,
Wat ontzettend fijn en bijzonder om deze ervaring, de geboorte van onze prachtige Cas met jou te mogen delen.
We zijn enorm dankbaar en blij met jouw hulp en fijne woorden van ondersteuning. Jouw aanwezigheid maakte deze ervaring nog rijker!

*Baby Melle*

Ik ben zo ontzettend blij met hoe Madelief er voor ons is geweest voor, tijdens en na de bevalling! In het proces naar de bevalling gaf ze me precies de persoonlijke begeleiding die ik miste bij de verloskundige. Tijdens de bevalling heeft ze mij en mijn partner onwijs gesteund in alle keuzes en gaf ze ons het gevoel alsof wij de wereld aan konden! Achteraf was het heel erg bijzonder om samen met Madelief terug te kijken op onze bevalling, en waren we zo trots op hoe wij dit als team hadden gedaan! 

Ik beveel haar iedereen aan.

Liefs Amy

Ben jij enthousiast geworden door deze verhalen? Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie!