Mijn doula-tas

Welke materialen heb ik eigenlijk allemaal in mijn doula-tas zitten? Ik heb inmiddels al een hele hoop spullen verzameld om mee te nemen naar jouw bevalling. Van al deze spullen mag je natuurlijk kosteloos gebruiken maken als ik jouw doula mag zijn.

Zo heb ik bijvoorbeeld een Ellentens geboortetens. Dit is een niet medicamenteuze pijnbestrijding die je zelf kunt bedienen. Het werkt met elektroden die op de rug worden geplakt en je krijgt dan kleine schokjes. Dit kan op twee manieren verlichting geven tijdens je bevalling. Enerzijds kan je lijf maar 1 pijnprikkel tegelijk verwerken en kan deze prikkel dus afleiden van het gevoel van de weeën. Anderzijds gaat je lijf endorfine aanmaken door de schokjes die je krijgt. En laat endorfine nou net de lichaamseigen pijnstiller zijn!

Ik heb een rebozo, dit is een soort grote shawl waarmee je kan masseren en oefeningen kan doen tijdens de zwangerschap. Ik laat je graag zien wat je kunt doen met de rebozo tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling!

Mocht je thuis willen bevallen en de verloskundige vergeet om een baarkruk mee te nemen, terwijl jij daar graag op zou willen proberen te baren. Ik kan ook mijn (houten) baarkruk voor je meenemen.

Mijn koffer zit helemaal vol met nog veel meer. Zo heb ik elektrische waxinelichtjes en kaarsen, mooie lampjes, een roomspray om je te helpen ontspannen. Ik heb uiteraard een yogabal voor je, maar ook de minder bekende, pindabal. En nog veel, veel meer. Ik laat je graag zien wat ik allemaal bij me heb tijdens onze afspraak.

Als je vragen hebt over mijn materialen laat het dan weten via het contactformulier.