Mijn favorieten

Op deze pagina kan je mijn favorieten vinden. Literatuur, een podcast en fijne mensen.

Hieronder staan een aantal van mijn lievelingsboeken om te lezen tijdens je zwangerschap. Ter vermaak, om je voor te bereiden of om je er echt goed in te verdiepen. Voor ieder wat wils.

Milli Hill – Positief over bevallen
In dit boek kan je op een luchtige, maar wel heel treffende, manier veel lezen om je voor te bereiden op je aanstaande bevalling. Uit dit boek komen ook de iconen die ik graag gebruik bij het maken van een geboorteplan.
Beatrijs Smulders – Veilig bevallen
Geschreven door een verloskundige maar toch niet te moeilijk geschreven. Ook een fijn boek om je goed in te lezen en voor te bereiden op jouw komende bevalling.
Marlies Koers – Dagboek van een verloskundige en Sorry dat ik je wakker bel
Heerlijke verhalen van een verloskundige die in losse verhalen schrijft over alles wat een verloskundige doet. Spreekuur, bevallingen maar ook haar privéleven komt aan bod. Lekker om in je verlof op de bank erbij te pakken onder een dekentje en onder het genot van een kopje thee (en chocolade, niet te vergeten!).
Tirza Van Schie – Lentezoet en Versjes van een moeder
In deze boeken staan hele mooie, lieve, grappige en soms verdrietige versjes over het leven als moeder. Over tijdens de zwangerschap, maar ook zeker daarna tijdens het opgroeien.

Websites van andere vrouwen om zeker eens een kijkje te nemen!

Ben je op zoek maar een cursus om je voor te bereiden op je bevalling, maar ook om tijdens je zwangerschap al contact te maken met je baby? Kijk dan eens op de website van Marjon Van Dooren. Rustige lessen met andere zwangere vrouwen ter ontspanning en je leert tevens oefeningen voor tijdens en na de bevalling.

Een andere cursus ter voorbereiding op je bevalling is de Samen Bevallen cursus. Deze worden door het hele land gegeven. Als je hier klikt ga je naar en pagina van Goirle. Een van de docenten in Goirle is Petra Koolen, ook een aanrader. Ze heeft een bedrijf genaamd Samen in Groei waar ze babycoaching en slaapcoaching doet en cursussen geeft in babytaal. Een andere docent is Renate, zij is tevens draagconsulente.

Mijn favoriete vrouwelijke onderneemster is de oprichtster van Drogisterij Mevrouw Ooievaar. In de fysieke winkel kan ik verdwalen, allemaal producten speciaal voor vrouwen. En ze heeft ook nog een boek geschreven: Wauw! Ik word vrouw. Zeker eens waard om een kijkje te nemen op de website.

Als laatste wil ik nog een podcast noemen. Er zijn genoeg leuke podcast te vinden, maar mijn favoriet is De Verwachting. Heerlijke verhalen van vrouwen over hun zwangerschap en bevalling.

Mijn lievelingsfilm (die helemaal niks met zwanger zijn of bevallen te maken heeft) is Tangled van Disney. Toen ik zwanger was van mijn eerste zoon heb ik een bellypaint laten doen met de meest romantische scene uit deze film (en eigenlijk gewoon de meest romantische scene uit alle films ooit!) Wil je meer lezen over mij als persoon kijk dan hier!